Panasonic Toughbook CF-U1 - odolný notebook do terénu

15. 10. 2008 02:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Panasonic uvádí na český trh odolné pracovní UMPC vybavené procesorem Intel Atom. Miniaturní počítač připravený pro práci v terénu je vybaven dotykovým displejem s úhlopříčkou 5,6 palce a hardwarovou klávesnicí pro obsluhu a zadávání znaků umístěnou pod ním. Hmotnost modelu CF-U1 je 1,06 kg a rozměry činí 151 x 184 x 57 mm.

Panasonic Toughbook CF-U1 - odolný notebook do terénu

Základ Panasonicu CF-U1 je tvořen procesorem Intel Atom na frekvenci 1,33 Ghz, SSD diskem s kapacitou 16 nebo 32 GB a 1 GB operační paměti. Při volbě operačního systému je možné vybírat z Windows XP a Windows Vista. Baterie by díky použití úsporných komponent měla stačit až na 9 hodin provozu.

Model CF-U1 Toughbook je vybaven modulem WiFi 802.11 a/b/g a Bluetooth. Dokoupit je možní i modul pro satelitní GPS navigaci nebo datový HSDPA modul pro připojení k mobilní síti.

K dalším prvkům výbavy patří dvojrozměrná čtečka čárových kódů, technologie RFID, 2Mpx fotoaparát, kamera, čtečka otisků prstů, jeden USB port a sloty pro karty SD/SDHC a SIM. Dokoupit bude možné replikátor portů se čtečkou smart karet, rozhraním RJ45, sériovým port, čtečkou magnetických karet a kolébkou s\xA0možností dobíjení rozšířené baterie.

Panasonic CF-U1 je již na českém trhu v\xA0prodeji za doporučenou cenu začínající na úrovni 48000 Kč.

Zdroj: Panasonic ČR

Krátké zprávy

Diskuse