Mobilita v podání VAIO TT

23. 10. 2008 03:35    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Sony nabízí notebook, jehož hlavními charakteristikami mají být dlouhá výdrž baterie, nízká hmotnost, propracovaný design a vynikající display. Zaujme rovněž konstrukce z uhlíkových vláken.

Mobilita v podání VAIO TT

Tento kousek bude zajímavý především pro manažery, kteří nemají hluboko do kapsy a pro něž je kromě výkonu důležitá také vhodná reprezentace. Vynikající mobilitě nahrává skvělý 11,1palcový displej využívající LED podsvícení. Rozlišení je rovno 1366x766 pixelů při poměru stran 16:9. Sony tvrdí, že tento LED panel je schopen naprosto věrně podat barevné spektrum, obzvláště pak barvu černou, která bývá u standardního podsvícení panelů často kamenem úrazu.

Procesor Intel Core 2 Duo SU9300 z platformy Centrino 2 je zaměřen na spotřebu (10 wattů), obě jádra pracují na taktovací frekvenci 1,2 Ghz (FSB 800 Mhz, 3 MB L2 Cache). Operační paměť má hodnotu 2x2048 MB, avšak 32bitová Vista Business načte stejně jenom 3GB. Poslední dobou je do UMPC zvykem instalovat flash paměti (či jejich kombinace s HDD), zde ovšem najdeme pouze klasický 160 GB pevný disk.

Jako další výbavu můžeme uvést WLAN Draft-N (teoreticky až 330 Mbit/s), webkameru Motion Eye, technologii VAIO Hard Disk Protection, biometrický snímač otisku prstu a modul pro hardwarové šifrování Trusted Platform Module.

Výdrž baterie až 6,5 hodiny, hmotnost 1,3 kg a hořčíkové tělo dělají z notebooku SONY VAIO TT velmi dobrý stroj, avšak tomu odpovídá i cena 59 990 Kč s DPH.

Zdroj: tisková zpráva společnosti SONY

Krátké zprávy

Diskuse