Uživatelé MacBooků zuří kvůli chybějícímu FireWire

23. 10. 2008 05:37    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Zákazníci společnosti Apple nejsou zrovna moc potěšení, že v jejích nových netboocích chybí rozhraní FireWire. Svou frustraci si proto vylévají na fóru zákaznické podpory Apple ve formě několika set příspěvků. Stížnosti se začaly hromadit prakticky již několik minut po oficiálním vypuštění daných MacBooků.

Uživatelé MacBooků zuří kvůli chybějícímu FireWire

Tyto dvě nové konfigurace řady MacBook s cenami 1 299 a 1 599 USD (cca
26 000 a 32 000 Kč) jsou sice vybaveny několika USB 2.0 porty, ale narozdíl od předchozích modelů postrádají rozhraní FireWire 400.

Tento postarší port nabízí v praxi větší přenosové rychlosti, než USB 2.0 a dodnes se hojně využívá pro připojení videokamer, hudebních nástrojů či fotoaparátů. To vše si budou muset potenciální kupci dvou novinek odříct.

Apple se sice brání, že FireWire bylo nutné odstranit, aby nedocházelo ke kolizi s procedurou TDM, která má sloužit k získání dat z „mrtvého“ systému na jiném MacBooku. Což je ale nanejvýš podivné, protože MacBook Pro zvládá obě technologie najednou.

Je ve hvězdách, zdali se nespokojeným uživatelům podaří „přesvědčit“ Apple, aby do dvou novinek staré dobré FireWire přece jenom dosadilo.

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse