Netbook Toshiba NB100 tentokrát již oficiálně

12. 11. 2008 00:17    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

O tom, že ani Toshiba nezahálí a pracuje na svém levném miniaturním notebooku, se vělělo již poměrně dlouho. Již nějakou dobu byly známé jak hardwarové specifikace, tak i obrázky tohoto výrobku. Až nyní ale přichází Toshiba NB100 oficiálně.

Netbook Toshiba NB100 tentokrát již oficiálně

V oblasti designu již není nic moc k vymýšlení, takže se spokojíme s konstatováním, že Toshiba NB100 se vyznačuje kombinací černé a bílé barvy (dotupné by měly být i další barevné varianty) a displejem s úhlopříčkou 8,9 palce a rozlišením 1024 x 600 bodů. Celkové rozměry přístroje pak činí po 22,5 x 19 x 3 cm a hmotnost je 1,05 kg se standardní baterií, která by měla postačit na zhruba 3 - 4 hodiny práce.

Standardem v této oblasti se také stává procesor Intel Atom a 1 GB DDR2 operační paměti. Nijak výjimečně dnes již nepůsobí ani pevný disk s kapacitou 120 GB či bezdrátové technologie Wi-Fi a Bluetooth, ke klasické síti se připojíte prostřednictvím klasického ethernet konektoru. Dále dnes již nemůže chybět webová kamera, tři USB porty, VGA či čtečka paměťových karet 4v1. Na rozdíl od mnoha jiných podobných notebooků je Toshiba NB100 vybavena i FireWire portem.

Jako operační systém byly vybrány Windows XP Home v české lokalizaci. Na český trh by se Tosthiba NB100 měla dostat v nejbližších dnech za doporučenou koncovou cenu 9990 Kč s DPH s mezinárodní dvouletou zárukou.

Zdroj: Tisková zpráva (Toshiba)

Krátké zprávy

Diskuse