Netbook od Apple v první půli roku 2009?

30. 11. 2008 03:51    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Podle analytiků by měl Apple svůj malý a levný netbook vypustit na trh v první půli roku 2009. Ekonomická krize se podepisuje i na prodeji notebooků a levný model by mohl být jedním ze způsobů, jak s ní bojovat, říká Ezra Gottheil ze společnosti Technology Business Research Inc.

Netbook od Apple v první půli roku 2009?

Dá se také očekávat, že netbook od Apple nebude soupeřem úplne nejlevnějších přístrojů - bude se pohybovat spíše na hladině nejdražších zástupců a bude se snažit odlišit - podobně jako ostatní Apple produkty. V současné době je nejlevnějším notebookem od Apple MacBook s cenou 999 USD.

O dalších podrobnostech můžeme zatím skutečně jen spekulovat - dá se prý očekávat spíše použití flash paměti než pevného disku, která bude doplněna možností využívání on-line úložište a služeb typu MobileMe.

Jako důvod, proč Apple zatím s produktem v této kategorii nepřišel, je prý možnost, že by kanibalizoval prodeje “velkých” MacBooků. A pokud se podíváme na ceny Apple počítačů a jejich vývoj v čase, nelze této domněnce upřít určitou pravděpodobnost. Právě proto se další část odborníků shoduje na tom, že Apple se bude svůj “netbook like” produkt snažit od svých stávajících MacBooků odlišit co nejvíce to bude možné.

Nechme se tedy překvapit, jak bude zástupce Apple v třídě netbooků vypadat. Dočkat bychom se měli během příštích několika málo měsíců.

Zdroj: www.computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse