NVIDIA chce do netbooků, zatím vyčkává

5. 12. 2008 03:43    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

NVIDIA znovu zdůraznila, že se chystá vstoupit na trh s netbooky, ale že zatím stále čeká, až trh dozraje.

NVIDIA chce do netbooků, zatím vyčkává

Již dříve se NVIDIA dohodla se společností VIA Technologies na tom, že dodá grafický chipset pro procesory VIA Nano, které jsou speciálně určeny právě pro mininotebooky a laptopy obecně. NVIDIA chce ale ještě nějaký čas počkat, než se trh s netbooky více rozdělí, aby se mohla zaměřit speciálně na výkonnější přístroje, kde půjde i o grafický výkon.

Většina netbooků dnes obsahuje procesor Intel Atom a není schopná obstojněji pracovat s multimédii či hrami, říká Michael Hara, jeden z viceprezidentů společnosti. Netbooky poskytují dobrou výdrž na baterie a jsou vhodné pro jednodušší práce, v oblasti hraní a grafiky dnes ale absolutně propadají.

Zde vidí NVIDIA svou příležitost - dodávat grafické, či dokonce celé čipsety, které ale budou výkonnější a budou snadno zvládat multimediální činnosti. Právě integrace a stále zmenšování jednotlivých komponent je jedním z hlavních projektů, na kterých dnes společnost pracuje. Zatím ale můžeme jet čekat, kdy se v oblasti netbooků se součástmi od NVIDE setkáme.

Zdroj: tech.yahoo.com

Krátké zprávy

Diskuse