Apple zřejmě uvede příští měsíc své netbooky

17. 12. 2008 00:09    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Na lednové akci <i>MacWorld Conference a Expo</i> pravděpodobně Apple představí dvojici svých netbooků, alespoň tak to uvádí analytik Ezra Gottheil ze společnosti Technology Business Research. Své tvrzení ale nemá podložené žádnými &#8222;zákulisními&#8220; informacemi, jedná se jenom o pozorování.

Apple zřejmě uvede příští měsíc své netbooky

Jelikož Apple rád uvádí na výstavě MacWorld nějakou zásadní novinku, v roce 2009 by to mohly být právě netbooky. Navíc díky slabé ekonomice se dostává netbookům větší pozornosti než kdy dříve. Oproti současným netbookům by se v případě modelů Apple mohlo jednat o jakýsi „uzavřený systém“, kdy aplikace pro Apple netbook by byly dosažitelné přes online obchod Apple. Stejně tak rozšiřujících periferií by byl jenom omezený počet, k dispozici by mohly být i online zálohy systému.

Tím by měli uživatelé netbooků Apple k dispozici velmi snadno vše potřebné včetně software, navíc se zaručenou funkčností. První netbook zřejmě bude velikostně odpovídat MacBooku Air. Cenovka dražšího z netbooků by mohla být 599 dolarů, což je sice vyšší částka, ale vynahrazovaly by jí výše zmíněné výhody. Do prodeje by se pak netbooky měly dostat okolo poloviny roku 2009.

Zda-li se tato tvrzení ukážou pravdivá se dozvíme snad již 5.ledna, kdy začíná MacWorld Conference a Expo.

Zdroj: computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse