Acer dokončuje 10'' netbook Aspire One

5. 1. 2009 02:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

O chystané 10" verzi netbooku Acer Aspire One se ví již <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2008/1125-acer-10-aspire-one" target="_blank">delší dobu</a>, a nyní se na internetu objevila první fotografie chystané novinky.

Acer dokončuje 10'' netbook Aspire One

Větší model nebude nástupcem stávajícího Aspire One, jelikož jejich specifikace jsou prakticky totožné. Největší změna se odehraje u displeje, který bude zvětšen z dosavadních 8,9" na 10,1", avšak rozlišení 1024x600 bodů zůstane zachováno. Menší změny se dočká operační paměť, jejíž maximální kapacita se zvětší na 2GB a bude osazována do jednoho slotu, tedy žádný paměťový modul integrovaný na základní desce.

V prodeji by se měly objevit modely používající k ukládání dat buď klasické pevné disky nebo SSD. Podle předběžných zpráv nebude k dispozici kombinace HDD a systému Linux. V seznamu volitelné výbavy se bude nacházet 3G modem a Bluetooth 2.0 včetně EDR. Design netbooku se dočkal mírného faceliftu, 10" Aspire One bude dostupný ve třech barvách - bílé, černé a červené. Pro větší komfort ovládání se funkční tlačítka myši přesunula pod touchpad, zatímco dosavadní Aspire One je měl po stranách.

Příchod 10" Aceru Aspire One je očekáván v průběhu února, cena zatím nebyla zmíněna.

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse