SSD novinky Verbatimu a SanDisku

9. 1. 2009 01:20    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Do výroby SSD disků se zapojuje stále více společností a nabídka se stává pestřejší, což by zároveň mělo mít kladný vliv na snižování zatím stále vysokých cen. Nové SSD produkty představili také výrobci Verbatim a SanDisk.

SSD novinky Verbatimu a SanDisku

Verbatim se přidal se svými SSD disky ve formátu ExpressCard karty po bok OCZ a PQI. Přenosové rychlosti se sice neřadí ke špičce kategorie SSD, ale v tomto případě to příliš nevadí. Čtení dosahuje maximální rychlosti 125 MB/s, zápis vrcholí na 30 MB/s. V prodeji se objeví kapacity 16, 32 a 64GB s cenami 100, 150 a 300 dolarů. Dostupné budou od konce února.

Ačkoliv podíl SSD disků v netboocích neustále klesá, SanDisk představil druhou generaci svých disků pSSD, určených právě levným netbookům a podobným zařízením. Největšími změnami je přechod na modernější rozhraní SATA a použití flash čipů vyrobených 43nm technologií, umožňujících vměstnat na disk o velikosti malé karty až 64GB úložného prostoru. Cena ani přenososvé rychlosti nebyly oznámeny, dostupnost pSSD je plánována od února. Zda-li se objeví i samostatně v prodeji nebo pouze v zařízeních není jisté.

Zdroj: computerworld.com, electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse