Gigabyte plánuje trojici 10'' netbooků

13. 1. 2009 01:11    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Ve druhém čtvrtletí letošního roku se Gigabyte chystá vypustit na trh tři 10" netbooku společně s vlastnoručně vyvinutým 13,3" notebookem. Tento záměr oznámil Richard Ma, místopředseda společnosti Gigabyte.

Gigabyte plánuje trojici 10'' netbooků

Podle Ma začal Gigabyte vydělávat na svých dříve uvedených noteboocích už v říjnu loňského roku, ale v listopadu a prosinci nastal pokles poptávky a za rok 2008 prodal Gigabyte 125 tisíc notebooků. Netbooků se podařilo prodat jenom 25 tisíc, protože Gigabyte nabízí oproti konkurenci vyšší výbavu a tudíž i vyšší koncovou cenu. V současné době Gigabyte shání výzkumné a vývojové pracovníky, kteří společnosti dopomohou udržet nebo mírně zvýšit letošní počty prodaných notebooků a netbooků.

Dva z chystaných netbooků navrhne vývojový tým Gigabyte, vývoj třetího zařízení bude svěřen výrobci Quanta Computers. Základní cena všech modelů by se měla pohybovat okolo 400 dolarů, přičemž Gigabyte zvažuje i 300 dolarový model pro rozvojové trhy. Výrobce zároveň plánuje více spolupracovat se světovými mobilními operátory. Co se MID zařízení týče, minimálně do říjnového uvedení úsporné platformy Intel Moorestown se nedočkáme žádného nového přírůstku.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse