Inovovaný Intel Classmate PC oficiálně představen

14. 1. 2009 04:06    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Intel oficiálně představil novou generaci svého výukového netbooku Classmate PC, jenž může nyní uživatelům posloužit i jako tablet.

Inovovaný Intel Classmate PC oficiálně představen

Dotyková obrazovka reagující na stylus i prsty je uchycena otočným centrálním kloubem, který umožňuje snadno přiklopit displej na klávesnici a používat Classmate PC v podobě tabletu. Pro psaní delších textů naopak poslouží voděodolná klávesnice. Konstrukce Classmate PC je navíc stavěna pro používání dětmi, takže snese i hrubší zacházení. O výkon se stará úsporný procesor Intel Atom. Současné Classmate PC zůstane i nadále v prodeji.

Společně s novým Classmate PC představil Intel iniciativu Intel Learning Series, jejímž prostřednictvím bude podporovat lokální technologické společnosti zabývající se dodávkami hardwaru, softwaru a služeb pro oblast školství a vzdělávání. Cílem iniciativy je zlepšit a prohloubit zkušenosti studentů při práci s moderními technologiemi. Místní výrobci počítačů tak budou moci nabídnou k výuce Classmate PC včetně předinstalovaného potřebného softwaru, který bude vyhovovat potřebám a požadavkům daného regionu.

Zdroj: TZ Intel

Krátké zprávy

Diskuse