Tenký notebook Olidata Conte z Itálie

15. 1. 2009 00:32    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Italský výrobce počítačové a televizní techniky Olidata představil na výstavě CES novou řadu ultra-tenkých notebooků, které mohou směle konkurovat Applu MacBook Air. Notebook <b>Olidata Conte</b> byl vyvinut ve spolupráci s Intelem a proto nepřekvapí osazení procesorem Intel Core 2 Duo S, který má menší pouzdro než běžné notebookové procesory. Olidata nabídne dva modely svého notebooku, lišící se v některém hardwaru.

Tenký notebook Olidata Conte z Itálie

Rozměry vybavenější verze Conte jsou ovlivněny 13,3" displejem s rozlišením 1280x800 bodů a LED podsvícením. Uvnitř se ukrývá SSD disk, Wi-Fi, 3G modem a volitelně i WiMAX. Tenký design bohužel omezil množství konektorů na pouhý jeden USB port, audio konektory a HDMI. Přítomen bude speciální konektor pro připojení redukce nabízející další dvojici USB portů, VGA výstup a síťový konektor ethernetu. Rovněž chybí optická mechanika, v nabídce příslušenství bude na výběr externí. Se základní baterií vydrží notebook pracovat přibližně 4 hodiny, přídavná baterie prodlouží výdrž až na 7 hodin. Hmotnost Conte je 1,6 kg a tloušťka je menší než 23 mm.

Levnější model se bude lišit displejem s rozlišením 1366x768 bodů, přičemž úhlopříčka zůstane na hodnotě 13,3" stejně jako LED podsvícení. Operační paměť bude mít v tomto případě fixní velikost 1GB a pro data bude určen klasický pevný disk.

Notebooky Olidata budou nabízeny skrze partnery Intelu po celém světě, podobně jako netbook Classmate PC. Oba modely Conte se objeví v Evropě v květnu s cenou pod €1000.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse