Notebooky ASUS se dočkají technologie HyperSpace

22. 1. 2009 03:07    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Společnost Phoenix Technologies, známý výrobce BIOSů, oznámila brzký příchod svého rozhraní <i>HyperSpace</i> do vybraných notebooků Asustek.

Notebooky ASUS se dočkají technologie HyperSpace

HyperSpace je aplikace umožňující rychlý přístup k internetu bez nutnosti spouštět plnohodnotný operační systém. Jelikož se jedná o softwarové řešení, je možno HyperSpace nainstalovat na libovolný notebook splňující minimální hardwarové požadavky. Zároveň existuje několik verzí HyperSpace lišících se možnostmi použití.

HyperSpace Hybrid se při bootování počítače spustí jako první a během jeho používání se může na pozadí spouštět hlavní systém Windows. Kdykoliv je pak možné přepínat mezi HyperSpace a Windows, což však klade větší nároky na hardware notebooku. HyperSpace Dual naopak funguje pouze když neběží hlavní systém. V brzké době by se měla objevit i varianta upravená speciálně pro netbooky.

Konkrétní modely notebooků ASUS, které se dočkají HyperSpace, nebyly oznámeny. Podle tiskové zprávy půjde o „přístí generaci notebooků“, zda-li mezi nimi bude i rodina Eee PC není jisté. HyperSpace tak zřejmě nahradí dosud používaný systém ExpressGate.

Zdroj: laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse