HP zvažuje mini notebooky s Androidem

6. 4. 2009 01:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Operační systém Android od společnosti Google měl být sice původně určený zejména pro chytré telefony, ale povedlo se jej zprovoznit i na jiných zařízeních, mini notebooky nevyjímaje. Samotní výrobci uvažují o uvedení notebooků právě s tímto systémem, přičemž první krůčky v tomto směru už učinil <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/0221-asus-maly-notebook-android/" target="_blank">Asustek</a>.

HP zvažuje mini notebooky s Androidem

Nyní potvrdilo svůj zájem o tento systém také HP a údajně i Dell pracuje na zařízení s Androidem. Vývojáři HP v současnosti testují Android, ovšem konečné rozhodnutí o jeho nasazení do mini notebooků ještě nepadlo. Většina současných mini notebooků používá operační systém Microsoft Windows, jehož licence stojí přibližně 15 dolarů. Naopak nevýhodou Androidu jsou problémy s kompatibilitou zařízení a software, které bude třeba eliminovat, aby mohl systém úspěšně konkurovat stávajícím (a budoucím) Windows.

Použití Androidu v mini noteboocích by také znamenalo změnu poptávky po komponentách, zejména přesun od nejčastějšího procesoru Intel Atom k platformě ARM, na které primárně běží Android.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse