FSC chystá na CeBIT zajímavé novinky

6. 2. 2009 02:40    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost Fujitsu Siemens Computers na veletrhu CeBIT 2009 představí několik zajímavých služeb a výrobků, pojďme se nyní podívat na ty, které se nejvíce týkají zaměření našeho serveru, tedy notebooků.

FSC chystá na CeBIT zajímavé novinky

První z novinek představuje notebook z řady LIFEBOOK vybavený novou funkcí ochrany proti krádeži, která je založena zejména na technologiích společností Intel a Absolute. Funkce je reakcí společnosti na stále rostoucí požadavky zákazníků na funkční řešení zabezpečení IT a ochrany podnikových dat. Ochrana proti krádeži nabízí především dvě funkce: sledování zcizeného nebo ztraceného hardwaru a v\xA0případě potřeby možnost uložení dat z\xA0takového hardwaru prostřednictvím centrální vzdálené správy.

Ztracený (nebo zcizený) notebook bude možné také zablokovat právě i prostřednictvím vzdálené správy. Fujitsu Siemens Computers nabízí kompletní balíček zabezpečení zajišťovaného z\xA0jediného zdroje. Tato novinka, představená v\xA0listopadu 2008 na IT konferenci VISIT, bude poprvé uvedena na veřejnost na veletrhu CeBIT. Komplexní ochrana proti krádežím bude od začátku dubna 2009 dostupná jako volitelný doplněk k\xA0modelům profesionálních notebooků řady ESPRIMO\xA0Mobile a k\xA0modelům LIFEBOOK\xA0E8420 a LIFEBOOK\xA0T5010.

Esprimo Mobile Thin Client je další novinkou, která bude představena na veletrhu CeBIT 2009. Jedná se o tenkého notebookového klienta, který nabídne novou mobilní platformu pro připojení koncových uživatelů do\xA0virtualizovaných prostředí. Využívá toho, že ne všechny aplikace a softwarová řešení ke svému provozu vyžadují plně vybavených notebooků. Například v\xA0případě systému Windows Terminal Server běží samotné aplikace na serveru a notebook jednoduše slouží jako vstupně-výstupní zařízení. Z\xA0důvodu zabezpečení před ztrátou jsou data bezpečně ukládána na serveru. Operační systém modelu tenkého klienta ESPRIMO Mobile je uložen v\xA0paměti typu Flash a chráněn proti neautorizovaným změnám. Inteligentní nástroje správy usnadňují aktualizace klientů. Volitelně, podle individuálních požadavků, lze konfiguraci doplnit o rozhraní WLAN, Bluetooth a UMTS.

Model ESPRIMO MA pak usnadňuje práci lékařům, sestrám i zdravotnickému personálu a umožňuje pečovat o potřeby takto různorodé skupiny lidí v\xA0rámci jediného mobilního informačního systému, který je součástí každodenního provozu nemocnic. Model ESPRIMO MA nevyžaduje chlazení větrákem a je plně sterilizovatelný, proto je vhodný také pro použití ve sterilních prostředích. Díky integrovaným modulům pro vysokorychlostní 3G/UMTS a Wi-Fi jsou digitálně archivovaná data pacientů dostupná kdykoliv a kdekoliv a přibližují tak vizi plně digitalizované nemocnice o\xA0krok blíže skutečnosti. Bezpečí citlivých dat pacientů zajišťuje dvojice čteček karet SmartCard. ESPRIMO MA dokonale zapadá jak do koncepce dynamických infrastruktur společnosti Fujitsu Siemens Computers, tak do stávajících IT infrastruktur na klinikách. Celý koncept byl představen již v minulém roce a první sériové modely se nyní dostávají do výroby.

Zdroj: Tisková zpráva FSC

Krátké zprávy

Diskuse