Barevný 'mini' Mivvy L310 přichází na český trh

19. 2. 2009 05:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Právě v těchto dnech se na český trh dostává nový mininotebook Mivvy L310, který se od ostatních přístrojů této kategorie odlišuje zejména možností jeho zakoupení v některé z pěti zajímavých barevných kombinací. Uživatelé si budou moci zakoupit tradiční bílé, stříbrné nebo černé provedení, pokud zatouží po větší odlišnosti, dostanou na výběr méně tradiční žlutou a růžovou barvu.

Barevný 'mini' Mivvy L310 přichází na český trh

Mivvy L310 patří mezi větší netbooky vybavené 10,2 palcovým displejem s rozlišením 1024 x 600 bodů a LED podsvícením. O svižný chod systému se postará osvědčený procesor Intel Atom N270 taktovaný na 1,66 GHz a již v základu 2 GB operační paměti. Pevný disk s kapacitou 160 GB poskytne uživateli dostatek prostoru pro ukládání dat.

Z dalších vlastností lze jmenovat 4 USB porty, které nejsou u podobných přístrojů zatím zvykem nebo všechna běžná komunikační rozhraní v podobě síťové karty, Wi-Fi i Bluetooth, v případě potřeby je možné dokoupit i 3G (GSM) modem. Multimediální výbavu tvoří čtečka paměťových karet, reproduktory, mikrofon, audio vstup a výstup a webová kamera s rozlišením 1,3 megapixelů. Pro připojení LCD monitoru lze využít VGA rozhraní. Se základní dodávanou tříčlánkovou baterií váží Mivvy L310 1,3 kg. Součástí balení je kromě běžného příslušenství také ochranný obal.

Uživatel si bude moci vybírat z operačních systémů Ubuntu 8.04, Windows XP i Windows Vista. Oficiální cena začíná na 9.000 Kč včetně DPH za nejlevnější variantu bez operačního systému. Cena s operačním systémem Windows XP i Vista činí 12.000 Kč vč. DPH.

zdroj: Tisková zpráva Mivvy

Krátké zprávy

Diskuse