Chystané malé notebooky ASUSu a MSI

2. 3. 2009 10:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Podle zákulisních informací Asustek údajně chystá zcela novou generaci tenkých malých notebooků, nazvanou ASUS Eee PC „Shell“. Bude se jednat o nástupce současného Eee PC S101, který se ale oprostí od aktuálního číselného značení.

Chystané malé notebooky ASUSu a MSI

Malý notebook Eee PC Shell by měl být snadněji přenositelný než S101, ovšem i přesto nabídne lepší specifikace a výdrž při práci na baterii. Předpokládaná cena by se měla pohybovat v rozmezí 486-571 dolarů, což je méně než doporučených 699 dolarů za S101. Finální verze Eee PC Shell se dostane na trh již v průběhu letošního dubna.

Malý notebook MSI Wind U120 se objevil teprve nedávno, ale jeho výrobce už pracuje na dalších modelech. V dubnu by se měl objevit nový Wind U123, který dostane nový procesor Intel Atom N280 a maximální kapacita operační paměti se posune na 2GB (U120 má 1GB). Zbylé specifikace zřejmě zůstanou beze změny. Na výběr bude jedna ze čtyř barev a šesti- nebo devítičlánková baterie. Navíc podle generálního ředitele prodejů MSI v USA pracuje společnost na vývoji dalších 11,6" a 12" modelů malých notebooků, podrobnější informace však zatím zůstaly utajeny.

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse