Notebook Touch Book s odnímatelnou obrazovkou

3. 3. 2009 03:03    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Výrobce s příznačným názvem Always Innovating ("vždy inovující") předvedl ojedinělou koncepci malého notebooku, která umožňuje oddělit od klávesnice dotykovou obrazovku a používat ji jako samostatné MID.

Notebook Touch Book s odnímatelnou obrazovkou

Uvnitř notebooku se ukrývá ARM procesor OMAP3 z dílen Texas Instruments, umožňující dosáhnout 10-15 hodinové výdrže při práci na baterii. Je nutné zmínit, že baterie jsou v zařízení dvě. Jedna je v klávesnici a druhá se nachází v obrazovce, stačící pro 3-5 hodin výdrže. Pro ukládání dat byla u Touch Booku zvolena 8GB microSD karta, tudíž místa nebude nazbyt. Jak je to s případnou výměnou karty výrobce neuvádí.

Oddělitelná obrazovka má úhlopříčku 8.9" a rozlišení 1024x600 bodů. Ve výbavě nechybí ani Wifi 802.11b/g/n a Bluetooth. Pro připojení periferií je k dispozici dvojice standardních USB portů a jeden mini USB port. Jakožto operační systém byl zvolen Linux s upraveným 3D rozhraním pro dotykové ovládání. Rozměry Touch Booku jsou 239 x 178 x 36 mm, hmotnost včetně klávesnice je 900 gramů. Jednou z výhod je rovněž bezvětráková konstrukce notebooku.

Touch Book by se měl dostat na trh v průběhu letošního jara za cenu 299 dolarů.

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse