Notebooky ASUS na výstavě CeBIT

4. 3. 2009 03:32    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Asustek předvedl na letošní výstavě CeBIT široké spektrum novinek z oblasti notebooků, sahající od malého modelu Eee PC až po výkonné Lamborghini VX5.

Notebooky ASUS na výstavě CeBIT

K vidění byl malý notebook ASUS Eee PC 1008HA "Shell", jenž se odliší od zbývajících Eee PC svým tenkým designem. Výrobce prozatím nezveřejnil plnou specifikaci 1008HA, takže je známa pouze přítomnost 10" displeje, WiFi 802.11n, Bluetooth a volitelného 3G či WiMAX. Tloušťka notebooku dosahuje 25,4 mm a hmotnost je 1,1 kg.

Notebook ASUS Lamborghini VX5 zaujme především velkým 1TB SSD, ale za zmínku stojí rovněž osazený čtyřjádrový procesor Intel Core 2 Quad. Paměť má kapacitu 4GB, grafika zpracovávaná kartou NVIDIA GeForce GT 130M s 1GB GDDR3 paměti se zobrazuje na 16" displeji s plným HD rozlišením. Optická mechanika zvládá číst i disky Blu-ray.

Novinkou bude řada notebooků ASUS K, vybavená technologií ASUS Super Hybrid Engine (SHE) pro co nejvyšší úsporu energie. Na šestičlánkovou baterii by tak měl blíže nespecifikovaný model podle výrobce vydržet až 5 hodin při běhu na baterii. Nejen příznivce multimédií jistě potěší displej s poměrem stran 16:9 a reproduktory Altec Lansing.

Notebooky Asustek řady N se dočkají mírné inovace, protože dostanou novou povrchovou vrstvu z materiálu Non-conductive Vacuum Metallization (NCVM), což je nevodivá vrstva snižující rušení od rádiových vln a zároveň chránicí povrch notebooku díky své vysoké odolnosti.

Zdroj: engadget.com, TZ ASUS

Krátké zprávy

Diskuse