Dell Inspiron Mini 10 přichází na český trh

10. 3. 2009 05:46    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost Dell na český trh přichází s dalším mininotebookem, konkrétně stylovým modelem Inspiron Mini 10 vybaveným displejem s\xA0úhlopříčkou 10,1 palců a poměrem stran 16:9. Jedná se o další přírůstek do rodiny produktů Inspiron Mini. Stejně jako Inspiron Mini 9 a Mini 12, je Mini 10 kompaktním praktickým společníkem pro všechny, kteří chtějí být neustále on-line a vyžadují vysokou mobilitu.

Dell Inspiron Mini 10 přichází na český trh

Ve standardní výbavě se nachází 1 GB operační paměti a 120 nebo 160 GB pevný disk. Ve výbavě potěší HDMI digitální výstup, nechybí Wi-Fi, Bluetooth ani webová kamera. Pro pohodlné psaní poslouží klávesnice, která dosahuje 92% klávesnice běžné a multidotykový touchpad. Jako operační systém byly vybrány Windows XP Home.

V bodoucnu se počítá ve výbavě Mini Inspironu i s možností zakoupení operačního systému Ubuntu 8.04, mobilního vysokorychlostního modemu, interního digitálního TV tuneru či se zabudovanou GPS navigací. Dostupná by měla být i Série grafického designu Art House pro větší personalizaci notebooku.

Již nyní je možné Inspiron Mini 10 objednat na stránkách výrobce, brzy bude k
dispozici také u oficiálních distributorů za cenu od 10 610 Kč bez DPH. Uživatelé mohou vybírat ze široké škály barevných provedení - obsidiánově červené, sněhobílé, třešňově rudé, růžové, modré nebo nefritově zelené.

Zdroj: Tisková zpráva Dell

Krátké zprávy

Diskuse