Wistron PurseBook s platformou SnapDragon

6. 4. 2009 00:44    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Nedávno jsme se zmiňovali o malém notebooku <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/0328-maly-notebook-wistron-firstbook-arm-procesorem/" target="_blank">Wistron Firstbook</a>, postaveném na ARM platformě Qualcomm Snapdragon. Tehdy nebylo jisté, zda-li se s ním ještě někdy setkáme, ale zřejmě naprosto stejné zařízení, ovšem tentokrát pod názvem Wistron PurseBook, je k vidění na aktuálním veletrhu CTIA.

Wistron PurseBook s platformou SnapDragon

PurseBook používá platformu Snapdragon s 1GHz ARM procesorem a samostatným grafickým čipem. Hlavní výhodou tohoto zařízení je dlouhá výdrž při práci na baterii, dosahující až 8 hodin. PurseBook přitom podporuje široké spektrum bezdrátové komunikace, od WiFi a Bluetooth až po 3G modul, přítomno je i GPS.

Pro snadnější ovládání nabízí PurseBook plnohodnotnou klávesnici a malou myš s dvojicí tlačítek po stranách. Na prezentovaném notebooku byl nainstalován systém Linux, podporovány jsou také Windows CE.

Qualcomm předpokládá, že cena PurseBooku a jemu podobných zařízení by se měla pohybovat v rozmezí 299 až 499 dolarů. Na trhu by se měly notebooky s platformou Snapdragon objevit ještě v letošním roce.

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse