Stylový notebook Dell Adamo oficiálně

8. 4. 2009 00:47    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Příprava stylového notebooku Dell Adamo byla v poslední době "veřejným tajemstvím." Nyní jsme se ale dočkali oficiálního představení.

Stylový notebook Dell Adamo oficiálně

Společnosti Dell se podařilo díky tomuto modelu získat zajímavé prvenství - v podobě modelu Adamo totiž nabízí v současné době nejtenčí notebook na trhu s tloušťkou 16,4 mm. Díky šasi z jediného kusu hliníku se může pochlubit velmi kvalitním zpracováním a zajímavým vzhledem. Dále zaujme také profilovaná klávesnice s podsvícením, či moderní DDR3 paměti.

Displej bude mít úhlopříčku 13,4 palce, pochlubí se skleněným povrchem a full HD rozlišením a poměrem stran 16:9. Procesory budou vybírány ze série Intel Core 2 Duo, o ukládání dat se postarají pevné disky SSD. Nabídka rozhraní bude tvořena dvěma porty USB, jedním kombinovaným portem USB/ eSATA, Display portem a rozhraním RJ-45 síťové karty, která bude doplněna bezdrátovými technologiemi Bluetooth 2.1, WiFi draft N a HSDPA modulem.

Adamo ovšem nebude pouze názvem nového notebooku, ale rovnou zcela novou značkou, jejíž jméno ponesou v budoucnu atraktivní produkty společnosti Dell orientované zejména na design. Název Adamo je odvozen od latinského slova „zamilovat se“ a cílem této značky je spojit v\xA0sobě nejmodernější estetické a\xA0designové trendy, možnosti personalizace a nejnovější dostupné technologie.

Kromě samotného notebooku je v\xA0nabídce rovněž široká řada doplňků, periferií a\xA0příslušenství z\xA0barevně sladěné kolekce nesoucí rovněž značku „Adamo by Dell“. Zákazníci si mohou vybrat například externí pevné disky (250 nebo 500GB), externí DVD a Blu-ray mechaniky nebo pouzdra a brašny.

V\xA0současné chvíli nejsou produkty značky „Adamo by Dell“ k\xA0dispozici na českém trhu, ale v\xA0budoucnu se po potřebných lokalizacích plánuje rozšíření jejich dostupnosti i na další trhy včetně České republiky.

Zdroj: Tisková zpráva Dell

Krátké zprávy

Diskuse