Stylové externí disky Toshiba StorE

15. 4. 2009 00:53    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Toshiba rozšířila svou rodinu externích pevných disků o dvě řady <b>StorE steel</b> a <b>StorE art</b>, lišící se provedením, velikostí disků a z toho plynoucí kapacitou. Všem StorE diskům je společné připojení k počítači skrze USB konektor, sloužící u většiny zároveň k napájení.

Stylové externí disky Toshiba StorE

Disky StorE steel mají kryt vyrobený z leštěné nerezové oceli, dostupný ve třech barevných provedeních: titan, stříbro nebo zlato. Použit je 1,8" disk s kapacitou až 160GB. Rozměry StorE stell jsou rozměry 103 x 63 x 14 mm, hmotnost je 120 gramů.

StorE art mají kryt vyvedený v mnoha osobitých designech a vzájemně se navíc odlišují velikostí osazeného disku. Menší varianty používají 2,5" disky s kapacitou 160GB až 500GB, hmotnost této řady dosahuje 175 gramů.

Větší StorE art jsou osazeny 3,5" disky, kterým nestačí k napájení USB port a vyžadují síťový adaptér. Jejich kapacity jsou přirozeně nejvyšší, pohybující se od 500GB až po 1TB.

Ke všem diskům StorE je dodáván softwarový bezpečnostní balík McAfee Internet Security. Dostupnost ani ceny disků nebyly uvedeny.

Zdroj: TZ Toshiba

Krátké zprávy

Diskuse