HP představuje řadu notebooků ProBook

29. 4. 2009 02:19    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

HP uvádí novou řadu notebooků ProBook, směřující primárně na firemní klientelu. Notebooky se vyznačují jednoduchým designem a cenovou dostupností.

HP představuje řadu notebooků ProBook

Představena byla trojice modelů ProBook S, lišící se velikostí displeje a osazenými procesory. HP ProBook 4510s a ProBook 4515s disponují 15,6" displejem s LED podsvícením a integrovanou numerickou klávesnicí. Rozdíl spočívá v použité platformě, kde 4510s využívá procesory Intel, zatímco 4515s je postaven na procesorech AMD. Standardní WiFi a Bluetooth doplňuje volitelná technologie Qualcomm Gobi pro připojení k mobilnímu internetu.

HP ProBook 4710s má 17,3" obrazovku, rovněž s LED podsvícením. Notebook je postaven na procesorech Intel Core 2 Duo, grafickou kartou je ATI Mobility Radeon HD 4330 s až 512 MB GDDR2 paměti. Pro připojení externího monitoru je k dispozici HDMI port.

Společný je software HP QuickLook 2 pro rychlý přístup k e-mailu, kalendáři a úkolům. Další užitečnou funkcí je HP SpareKey, kdy při zapomenutém hesle se po zadání tří předem stanovených osobních údajů lze dostat do systému. Bezpečné smazání důvěrných údajů zajistí nástroj File Sanitizer for HP Protect Tools. Z operačních systémů bude k dispozici Microsoft Windows a Novell SuSE Linux Enterprise Desktop 11.

Očekávaná cena v České republice začíná na 10 990 Kč (bez DPH), dostupnost nebyla uvedena.

Zdroj: TZ HP

Krátké zprávy

Diskuse