Microsoft uvolnil Windows 7 RC

1. 5. 2009 03:21    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Microsoft uvolnil dokončovaný systém Windows 7 v nové verzi, tzv. Release Candidate (RC). K dispozici bude nejdříve registrovaným uživatelům služeb MSDN a TechNet Subscription, pro širokou veřejnost bude uvolněna od 5. května.

Microsoft uvolnil Windows 7 RC

Verze Windows 7 RC je dalším vývojovým stádiem, opravujícím chyby nalezené v předchozí verzi a sloužící k případnému odhalení dalších chyb, jež oznámí uživatelé testující tuto RC verzi. Mezi nejvýznamnější změny přinášené RC patří:

  • úpravy uživatelského rozhraní, hlavního panelu, zobrazení a náhledu otevřených aplikací a nové možnosti funkce JumpList,
  • vylepšená podpora a správa ovladačů, vylepšená správa tiskáren a zařízení (Device Stage),
  • vylepšené funkce Windows Touch pro ovládání systému a aplikací,
  • větší bezpečnost funkce Kontrola uživatelských účtů (UAC).

Kromě těchto změn lze v RC verzi nalézt rovněž dvě novinky. První je Remote Media Streaming (RMS) pro bezpečný vzdálený přístup ke sdílenému multimediálnímu obsahu počítače s Windows 7 skrze aplikaci Windows Media Player. Druhou funkcí je Windows XP Mód, umožňující uživatelům systému Windows 7 Professional a Ultimate spouštět aplikace vytvořené pro systém Windows XP, za pomoci technologie Windows Virtual PC.

Uživatelé s nainstalovanou beta verzí Windows 7 by měli provést čistou intalaci RC verze, jelikož upgrade není v tuto chvíli podporován.

Zdroj: Microsoft

Krátké zprávy

Diskuse