Lenovo inovuje IdeaPad S10

13. 5. 2009 03:29    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Přestože si IdeaPad S10 společnosti Lenovo získal poměrně značnou oblibu, trpí několika několika chybami, na které uživatelé poměrně často poukazují. Jedná se např. o stísněnou klávesnici nebo standardně dodávanou baterie s malou kapacitou. Těchto chyb si je vědomo i samotné Lenovo, a proto chystá inovovanou verzi svého přístroje, která tyto chyby napravuje. Přístroj IdeaPad S10-2, který se bude prodávat za 349,99 USD, si mohli krátce vyzkoušet redaktoři serveru laptopmag.com. Jejich krátký pohled si můžete přečíst na následujících řádcích.

Lenovo inovuje IdeaPad S10

Nejzásadnější změnou, viditelnou na první pohled, je inovovaný vzhled. Nový přístroj se chlubí zakulacenými hranami, mírně menšími rozměry i nižší hmotností. Matné plasty na víku displeje byly nahrazeny lesklými. Uživatelé budou moci vybírat z několika barevných provedení (černá, bílá, růžová a šedá). Konektorová výbava se bude skládat ze tří USB portů (původní model měl pouze dva), čtečky paměťových karet 4v1 a VGA. Uživatelé se ale budou muset bohužel smířit s absencí ExpressCard rozhraní, kterým naopak předchozí model disponoval.

Výraznými změnami prošla také klávesnice, která se může pochlubit většími tlačítky a mírně pozměněným rozložením. To se týká zejména mnohem ergonomičtěji umístěného pravého Shiftu, který se nyní nachází standardně pod klávesou Enter. Změn se dočkal také touchpad, který kromě vyšších rozměrů získal schopnost rozpoznávat více dotyků zároveň.

Displej s úhlopříčkou 10,1 palce je lesklý a nabídne běžné rozlišení 1024 x 600 bodů. Časem bychom se mohli dočkat i displejů s vyšším rozlišením. 1,3megapixelovou webkameru bude nově možné použít také k přihlášení do systému Windows prostřednictvím softwaru pro rozpoznání tváře.

Vzhledem k použití procesoru Intel Atom N270, 1 GB operační paměti a pevného disku s kapacitou 160 GB se dá očekávat výkon srovnatelný s původní verzí přístroje. Všechny varianty nového přístroje budou již v základu dodávány se 6článkovými akumulátory.

Zdroj: blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse