Notebooky Acer Timeline - výdrž přes 8 hodin potvrzena

25. 5. 2009 17:26    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

Redakce NOTEBOOK.cz je opět mezi prvními redakcemi, které dostaly možnost otestovat zcela nový model notebooku prodávaného v ČR. Dnes přinášíme jen krátkou, ale důležitou zprávu z průběhu testování.

Notebooky Acer Timeline - výdrž přes 8 hodin potvrzena

V modelové řadě Timeline se Acer, mimo jiné, chlubí výdrží na baterie přes 8 hodin. Takové výdrže Acer dosáhl díky užší spolupráci s výrobcem procesorů Intel a zaměřením na vlatní optimalizaci dalších komponent, obvodů notebooku i chlazení.

Pravidelný čtenář NOTEBOOK.cz jistě ví, že 8 hodin výdrže na baterii bylo již dávno dosaženo, ale v minulosti k tomu bylo zapotřebí další přídavné baterie nebo takové výdrže dosahovaly velmi malé notebooky za pořizovací ceny přesahující bez problému 50.000,- Kč. Notebooky modelové řady Acer Aspire Timeline dosáhnou takové výdrže s jednou standardní baterií (díky tomu se i váha notebooku, podle velikosti LCD, pohybuje v rozmezí od 1,6 do 2,4 kg), mají běžné velikosti LCD (13.3", 14" nebo 15,6") a běžné ceny začínající u hranice cca 15 tis Kč bez DPH.

A nyní se dostáváme k praktické zkušenosti z našeho testování. Do redakce se nám dostala momentálně největší varianta tedy 15.6" LCD. Přesné označení notebooku je Acer Aspire 5810T. V notebooku je osazena 6-ti článková baterie běžné velikosti (nijak nepřesahuje ven z notebooku) s udanou kapacitou 63 Wh (5800mAh, 10,8 V). Notebook byl zcela nový, takže během našeho prvního měření za standardních redakčních podmínek jsme dosáhli hodnoty jen něco málo přes 5 hodin. Jak se nám ale v redakci již několikrát potvrdilo, tak nová baterie dosáhne své plné kapacity až po několika dobíjecích cyklech. Při testu po pátém dobíjecím cyklu jsme tak již naměřili výdrž na baterii 8 hodin a 38 minut!

Kompletní podrobnou recenzi zcela nového notebooku Acer Aspire 5810T naleznete na serveru NOTEBOOK.cz již příští týden.

Související články

Notebooky Acer Aspire Timeline jsou na skladech
Recenze notebooku Acer Aspire 3935 - velký pokrok v designu

Krátké zprávy

Diskuse