Pixel Qi předvedl úsporný hybridní displej 3qi

1. 6. 2009 00:23    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Také netrpělivě očekáváte zajímavý <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/0426-displej-pixel-qi-3qi-se-predstavi-pristi-mesic/" target="_blank">displej 3qi</a> od společnosti Pixel Qi, který bude kombinovat výhody klasického LCD a e-papíru? Minulý týden se dočkal 3qi krátkého představení, přičemž by měl skutečně dostát svým slibům.

Pixel Qi předvedl úsporný hybridní displej 3qi

V základním režimu funguje obrazovka jako běžné LCD s podsvícením, přičemž jeho vypnutím se začne chovat jako elektronický papír a měla by se výrazně zlepšit jeho čitelnost na slunci, spojená s úsporou energie. Poslední režim je opět LCD s podsvícením, ovšem pouze v černobílém režimu pro úsporu energie. Nakolik se podařilo Pixel Qi skloubit všechny tyto požadavky dohromady však ukáží až první reálné testy.

Prototyp displeje 3qi byl umístěn v mini notebooku Acer Aspire One D150, ovšem zda-li se jedná pouze o demonstrační účely nebo se tento mini notebook bude skutečně v budoucnu prodávat s obrazovkou 3qi nebylo uvedeno. Displej od Pixel Qi se objeví již tento podzim jak v mini noteboocích, tak v elektronických knihách.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse