Kingston SSDNow V Series pro snadný upgrade

19. 6. 2009 00:42    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vojtěch Uhlíř

Přemýšlíte o migraci na SSD, ale nemáte jak na něj jednoduše dostat svůj aktuální systém? Právě pro vás by měl být určen nový snadno instalovatelný set, který uvedl známý výrobce paměťových čipů Kingston - SSDNow V Series.

Kingston SSDNow V Series pro snadný upgrade

Set je určen jak pro notebooky, tak pro desktopové počítače. Vždy se jedná o 2,5" SSD s kapacitou 64 či 128 GB, rychlostí čtení až 100 MB/s a klonovacím softwarem Acronis True Image, který jednoduše překopíruje veškerý obsah původního disku včetně systému na ten nový.

Další příslušenství se liší dle zakoupeného typu setu:

pro desktopy je přidáván rámeček do 3,5" pozice a SATA kabel. V setu určeném pro notebooky je zase přítomen USB SATA rámeček na osazení původního, vyměněného disku jako externího úložiště.

Nevýhodou může být stále malá kapacita, výhody jsou nasnadě - žádné pohyblivé součásti, nulový hluk a znatelně větší odolnost proti nárazům. Znak V značí Value - cena by tak měla být více přívětivá.

V České republice bude sada Kingston SSDNow V Series k dostání ve 3. čtvrtletí tohoto roku, prodejní cena ještě nebyla stanovena.

Krátké zprávy

Diskuse