Nové dokovací stanice pro notebooky ThinkPad

24. 6. 2009 12:33    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Zima

S novým modelem ThinkPad T400s Lenovo přechází na nový typ dokovacího konektoru, a tak se objevily i nové dokovací stanice. Opět budou na výběr tři modely.

Nové dokovací stanice pro notebooky ThinkPad

Port Replicator

Nelevnější zástupce nabízí pouze 4 USB, VGA výstup a LAN. V balení na rozdíl od dalších dvou modelů dle všeho není přibalen napájecí adaptér (používá se stejný jako k notebooku).

foto

Mini-Dock

Nástupce Advanced Mini-Docku přišel o některá starší rozhraní a nyní nabízí 6 USB, vstup i výstup zvukové karty, LAN a z obrazových výstupů VGA, DVI-D a DisplayPort.

foto

Mini-Dock Plus

Náhrada za původní největší model již v sobě nemá PCIe slot a velkostí se neliší od menších variant. Proti výbavě nového Mini-Docku přidává ještě eSATA a druhé DVI-D s DisplayPortem.

Zajímavostí být ve výčtu vlastností položka „Enhanced video function“, neboť by údajně mělo být možné připojit více jak dva externí monitory (standardně grafické karty neumí obsluhovat více než dva nezávislé výstupy obrazu).

foto

K některým změnám došlo i v konstrukci samotného doku, který má nyní nastavitelnou šířku podle notebooku, což by mělo zajistit větší stabilitu zadokovaného notebooku.

zdroj: Lenovo

Krátké zprávy

Diskuse