Nový ultra-mobilní projektor od LG

8. 7. 2009 12:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Filip Hanzel

Menší, lehčí, levnější a méně náročný na energii – takový trend začíná být žádaný na trhu s moderními dataprojektory. Společnost LG se proto rozhodla zákazníkům nabídnout vysoce kompaktní a široce využitelný projektor s označením HS 102.

Nový ultra-mobilní projektor od LG

Jednotka je jen 155 mm široká, 117 mm hluboká a 50 mm vysoká. Také hmotnost se honosí pouhými 750 gramy. Tyto kompaktní rozměry tedy dovolí velmi snadnou přenositelnost například společně s notebookem v batohu.

Vzhledem k jeho velikosti, projektor není pochopitelně určen pro velkoplošnou projekci. Udávaná maximální vzdálenost pro promítání je přibližně 2,2 metrů, pro nějaké větší prezentace se tedy nehodí. Jeho využitelnost ocení zejména domácí uživatelé či profese, které jsou nuceny často cestovat a zároveň odpovídajícím způsobem prezentovat svou činnost.

Pro dokonalejší úsporu energie využila společnost technologii LED, která má zároveň daleko vyšší životnost, než halogenové či halidové lampy. LG tvrdí, že využitá LED lampa vydrží 30 000 hodin provozu. Uživatel konvenčních technologií by tedy byl nucen v průběhu této doby vyměnit lampu 10krát.

LED projektor s nízkým dosahem nabízí přirozeně pouze nízký jas – v tomto případě pouze kolem 160 ANSI Lumenů. Pro běžné využití to však postačí. Další omezení tohoto projektoru lze spatřovat v omezené možnosti nastavovat obraz, zatímco ostření je prováděno prostým pootáčením prstence poblíž čoček. Velkou výhodou tohoto projektoru však je, že se nepřehřívá, ba právě naopak, je chladný i po delší době provozu.

Toto zařízení nemá výškově nastavitelnou podstavu, nicméně lze snadno připevnit k fotografickému stojanu. To umožňuje jak velmi rychlé připevnění, tak i snadnou manipulaci.

Zdroj: reghardware.com.uk

Krátké zprávy

Diskuse