Notebooky se Snapdragonem a Tegrou ještě letos

4. 8. 2009 02:39    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Asijský magazín DigiTimes přináší zprávu, podle níž se v posledním čtvrtletí letošního roku dočkáme zástupu notebooků založených na platformě NVIDIA Tegra a smartbooků, jak nazývá Qualcomm zařízení se svou platformou Snapdragon.

Notebooky se Snapdragonem a Tegrou ještě letos

Novinky budou pocházet od mnoha výrobců, mezi nimiž nebudou chybět Acer, Foxconn Electronics, Pegatron Technology, Compal Electronics nebo Inventec. Acer uvede v posledním letošním čtvrtletí notebook s ARM procesorem a také model s operačním systémem Android.

Inventec zřejmě pracuje na vývoji 10-palcového notebooku s Tegrou, přičemž společnost údajně nyní jedná s několika mobilními operátory na dohodě o společné propagaci hotového výrobku.

Naopak Asustek prozatím nechystá žádný smartbook, protože by o ně údajně byla v blízké budoucnosti malá poptávka. Nejdříve se tak s tímto druhem výrobků od ASUSu dočkáme v listopadu nebo prosinci.

Již hotový notebook s Tegrou představila dříve společnost Mobinnova, k jejímuž 8,9" notebooku se přidá v první polovině roku 2010 větší 10,1" sourozenec. Výrobu notebooku Mobinnova bude zajišťovat Foxconn, letos by se mohlo vyrobit přibližně 500 tisíc kusů.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse