Advent přináší tenký notebook Altro

23. 8. 2009 03:47    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Britská značka Advent, patřící obchodnímu řetězci Dixon, přichystala velmi tenký notebook Altro, postavený na úsporné platformě Intel CULV.

Advent přináší tenký notebook Altro

Svým zaměřením by se Altro mohlo stát zajímavým soupeřem pro MacBook Air, k čemuž dopomáhá použití kovového šasi. Ovšem při pohledu na specifikace je Altro poněkud skromnější, osazeným procesorem je v tomto případě Intel Celeron, dále se uvnitř nachází 3 GB RAM a 120 GB disk. Displej má úhlopříčku 13,3" a notebook nedisponuje optickou mechanikou.

Na zadní straně jsou umístěny porty, zastoupené jedním USB, HDMI, audio výstupem a MFC konektorem, který zřejmě slouží k připojení replikátoru portů. Předinstalovaným systémem jsou Windows Vista Home Premium, umožňující pozdější bezplatný upgrade na Windows 7.

Advent Altro se dostane do prodeje 24. srpna za 600 liber (cca. 18 000 Kč), přičemž ve stejnou dobu se začne prodávat i vybavenější model Altro Elite. Změnou u Elite verze je použití procesoru Intel Core 2 Solo namísto Celeronu a speciální leštěný povrch displeje, cena je 800 liber (24 000 Kč).

Zdroj: reghardware.co.uk

Krátké zprávy

Diskuse