300 000 skladeb za 99 Kč měsíčně

25. 8. 2009 13:45    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Viktor Péder

T-Mobile přichází s konceptem stahování digitální hudby. Zákazníci, kteří se v období mezi 1. zářím 2009 a 31. prosincem 2009 rozhodnou aktivovat/prodloužit nebo přejít na tarif BAV SE nebo BAV SE s Mých5 z předplacené karty, získají bezplatný přístup k více než 300 tisícům skladeb z katalogu hudebního vydavatelství Universal Music. Jako bonus pak dostanou i kompletní diskografii zpěvačky Pink!.

Mladí lidé ve věku od 6 do 26 let, pro které jsou tarify BAV SE a BAV SE s Mých5 určeny, si tak mohou stáhnout jakýkoliv počet písniček a přitom nebudou platit ani za ně samotné, ani za datové přenosy potřebné k jejich stažení! Produkci třeba od Eminema, The Black Eyed Peas, Lady GaGa, U2, The Cure, ale i Chinaski nebo Ewy Farné budou moci zákazníci získat po dobu 12 měsíců od aktivace tarifu. Songy jim ale zůstanou i poté, jejich platnost nebude omezena.

Skladby určené pro bezplatné stahování budou k dispozici v samostatném katalogu, do kterého budou mít přístup pouze příslušná telefonní čísla uživatelů BAV SE a BAV SE s Mých5. Hudbu bude možné zdarma stahovat přímo do mobilního telefonu z WAPového portálu t-zones a z portálu web‘n‘walk. Od poloviny září pak bude dostupný download do počítače prostřednictvím webových stránek www.t-music.cz. Skladby budou chráněné DRM, které však nebude omezovat dobu, po kterou je mohou uživatelé přehrávat.

"Podle našich průzkumů zejména mladí lidé ve věku od 6 do 26 let patří mezi vůbec nejaktivnější posluchače hudby. Ta je jim společníkem cestou do školy, při sportování i ve volných chvílích či při učení. Hudba je zkrátka součástí jejich každodenního života," upozorňuje Petr Dvořák, ředitel marketingu T-Mobile Czech Republic. "Proto jsme se také rozhodli přijít na začátku školního a akademického roku s převratnou nabídkou, kterou jsme obohatili o dvě čerstvé novinky z produkce špičkových hudebních skupin," dodává.

"Nabídka na spolupráci od společnosti T-Mobile byla pro nás výzvou najít oboustranně výhodný model, který přinese průlom v oblasti digitální distribuce hudby. Věřím, že se nám podařilo najít opravdu zajímavou platformu, která osloví velké množství mladých lidí a ukáže jim, že při správném nastavení stojí za to užívat hudbu legálně. Naším úkolem je šířit výsledky činnosti našich umělců a získávat pro ně odpovídající finanční kompenzaci. To se zde podařilo a věřím, že máme před sebou s T-Mobile další zajímavé možnosti spolupráce," říká Tomáš Filip, generální ředitel vydavatelství Universal Music.

Krátké zprávy

Diskuse