Mini notebooky mohou mít jakoukoli verzi Windows 7

29. 9. 2009 00:13    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Ačkoliv se dříve zvažovalo, že výrobci budou moci předinstalovat na mini notebooky pouze nejjednodušší verzi operačního systému Windows 7 Starter Edition, Microsoft nyní potvrdil možnost volby ze všech variant chystaného systému.

Mini notebooky mohou mít jakoukoli verzi Windows 7

Mini notebooky s procesorem Intel Atom tak mohou být prodávány i s nejvyšší edicí Windows 7 Ultimate, samozřejmě pokud se rozhodne výrobce nabízet tuto možnost pro své zařízení. Základní Windows 7 Starter Edition se přitom od svých vybavenějších sourozenců liší absencí prvků Aero Glass pro transparentnost oken aplikací, náhledů programů v pracovní liště či Aero Peek pro rychlé zprůhlednění všech otevřených oken. Starter Edition bude navíc dostupná pouze v 32-bitové verzi.

Vyšší Home Basic bude taktéž postrádat rozhraní Aero, náhledy v liště a některé další funkce. Její prodej není plánován pro Evropu, USA a další vybrané trhy. Největším rozdílem oproti Starter Edition byl u Home Basic možnost spuštění více než 3 aplikací zároveň, ovšem nyní má tuto vlastnost i základní verze systému Windows 7.

Zdroj: engadget.com, tgdaily.com

Krátké zprávy

Diskuse