Intel osvěží platformu CULV dvoujádrovými CPU

1. 10. 2009 03:45    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Mobilní platforma Intel "CULV", určená pro velmi tenké notebooky, se dočká v posledním čtvrtletí letošního roku několika nových řad dvoujádrových procesorů, nahrazujících dosavadní jednojádrové ekvivalenty. Alespoň tak to uvádí průmyslové zdroje blízké výrobcům notebooků, citované magazínem DigiTimes.

Intel osvěží platformu CULV dvoujádrovými CPU

Základ stávající nabídky úsporných jednojádrových procesorů tvoří rodina Celeron 700, která bude zachována i nadále. Nad ní se dosud nacházela řada dalších jednojádrových Celeronů, jíž nahradí dvoujádrové procesory Celeron SU3000.

Výkonnější alternativu tvořily opět jednojádrové modely Pentium SU2000, jejichž úlohu převezme řada Core 2 Duo SU4000. Předposlední stupínek dosud tvořily procesory Core 2 Solo SU3000, nově nahrazené zástupci Core 2 Duo SU7000. Vrchol nabídky úsporných verzí tvoří série Core 2 Duo SU9000, která zůstane beze změny i nadále.

Přehledněji shrnuje obměnu zmiňovaných procesorů tabulka v úvodu, kde jsou v levém sloupci dosavadní procesory, a pravý obsahuje příchozí následovníky.

Novinky se dočkají také mini notebooky, pro něž se objeví nakonec ještě v letošním prosinci nová platforma Atom "Pine Trail". První zařízení s touto platformou se ale dostanou do prodeje až během prvního kvartálu 2010.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse