Program Lenovo Lost & Found pro navrácení ztraceného notebooku

3. 10. 2009 00:38    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Americká pobočka společnosti Lenovo spustila program Lost & Found pro své notebooky ThinkPad, jehož cílem je nabídnout poměrně snadný způsob znovuzískání ztraceného notebooku.

Program Lenovo Lost & Found pro navrácení ztraceného notebooku

Jedná se o volitelnou službu, kde je základem řešení Computrace firmy Absolute Software. Celý proces programu Lost & Found se dá popsat v pěti krocích:

  • Pokud majitel někde zapomene svůj notebook nebo je mu ukraden, nechá ho na dálku znepřístupnit skrze službu Computrace. Jakmile tento notebook někdo najde a pokusí se jej zapnout, uvidí na displeji pouze bezplatné telefonní číslo se zprávou, že se jedná o ztracený notebook a instrukcemi, jak může dále postupovat. Alternativně lze ohlásit nález notebooku Lenovu také zavoláním na číslo uvedené na identifikační nálepce vně ThinkPadu.
  • Lenovo přijme telefonát, ověří, zdali notebook patří do programu Lost & Found a zašle nálezci balík se zaplaceným poštovným pro zpětné poslání
  • nálezce zašle notebook ThinkPad zpět Lenovu
  • Lenovo následně pošle získaný notebook jeho původnímu majiteli
  • majitel si odemkne ThinkPad skrze software Computrace

Služba Lost & Found je zatím bohužel dostupná pouze v USA, kupující notebooku ThinkPad při výběru volitelné položky Computrace již následně nepřiplácí za program Lost & Found.

Krátké zprávy

Diskuse