Tenký notebook Sony VAIO X dostane Intel Atom

9. 10. 2009 01:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Notebook Sony VAIO X byl poprvé k vidění na letošní <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/0902-sony-predvedlo-velmi-tenky-notebook-vaio-x" target="_blank">výstavě IFA</a>, kde zaujal především svým velmi tenkým tělem z uhlíkových vláken. Nyní se dočkal oficiálního představení ze strany Sony.

Tenký notebook Sony VAIO X dostane Intel Atom

VAIO X bylo dříve vystavováno s procesorem Intel Atom, přičemž zástupci Sony tehdy prohlásili, že se nemusí jednat o finální volbu. Ačkoliv u produkční verze notebooku je zatím uveden ve specifikaci pouze "2 GHz procesor Intel", mělo by se skutečně jednat o Atom Z550, čemuž napovídá i použití čipsetu US15W "Poulsbo" s integrovanou grafikou GMA 500. Displej má úhlopříčku 11,1" a rozlišení 1366 x 768 bodů, podsvícení zajišťují LED.

Operační paměť má kapacitu 2GB a pro ukládání dat jsou určeny až 128GB SSD. Po stranách VAIO X se nachází ethernet port, analogový VGA výstup, dvojice USB portů a výstup na sluchátka. Vepředu jsou pak umístěny čtečky karet SD a Memory Stick. Ovládání by měl usnadnit touchpad podporující vícedotyková gesta. Z další výbavy lze zmínit WiFi 802.11b/g/n a Bluetooth, americká verze je navíc vybavena 3G modulem.

foto
notebook Sony VAIO X

K notebooku bude na výběr z dvojice baterií, standardní nabídne výdrž až 3,5 hodiny, zatímco vysokokapacitní verze prodlouží tuto hodnotu až na dlouhých 14 hodin. Na disku bude předinstalován operační systém Windows 7. Rozměry notebooku jsou 278 x 185 x 13,9 mm, nezvykle malá je tedy zejména tloušťka. Hmotnost je příjemných 655 gramů.

Prodejní cena Sony VAIO X bude v USA začínat na částce 1299 dolarů (necelých 22 700 Kč), na výběr bude ze dvou barevných provedení notebooku: černého a zlatého.

Zdroj: engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse