Mobinnova Beam s Tegrou se objeví na CES

15. 10. 2009 00:15    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Až doposud bylo zařízení společnosti Mobinnova, využívající platformy NVIDIA Tegra, známé pod názvem <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/0626-nvidia-tegra-mini-notebooku-mobinnova" target="_blank">élan</a>. Nyní však dává Mobinnova tomuto mini notebooku (spíše <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/0831-qualcomm-zalovan-kvuli-nazvu-smartbook" target="_blank">smartbooku</a>) nový název Beam.

Mobinnova Beam s Tegrou se objeví na CES

Po technické stránce by se neměly udát žádné změny, úhlopříčka obrazovky je stále 8,9" a hmotnost dosahuje pouhých 900 gramů. Jakožto operační systém je pro Beam zvolen Windows CE, přítomnost čipu Tegra umožňuje hardwarovou akceleraci 720p videa či obsahu v technologii Flash od verze 10.1.

Mobinnova Beam

Hlavní výhodou oproti dřívějším mini notebookům s podobně velkým displejem, ale procesory architektury x86, by měla být skutečně dlouhá výdrž při práci na baterii. Podle Mobinnova zvládne Beam 5-10 hodin přehrávání HD videa nebo až 24 hodin poslechu audia. Baterie navíc zakrývá veškeré konektory, soustředěné na zadní část těla pod displejem. Pro jejich přístupnost je nutné baterii vyklopit, což zapříčiní nadzvednutí celého zařízení.

Mobinnova Beam se oficiálně představí na lednové výstavě CES 2010, kde bude oznámena také prodejní cena. Alespoň v USA bude Beam dostupný pouze u nejmenovaného mobilního operátora, jak tomu bude v jiných částech světa nebylo zatím oznámeno.

Zdroj: laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse