Baterie HP mají nově delší životnost

22. 10. 2009 01:07    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Vybrané baterie HP pro notebooky se mohou nyní pochlubit výrazně delší životností, čehož bylo dosaženo použitím Li-Ion článků Sonata od společnosti Boston Power.

Baterie HP mají nově delší životnost

Tento typ článků totiž zvládne až 1000 nabíjecích cyklů, než začnou výrazně ztrácet svou kapacitu - u běžných typů baterií se dočkáme tohoto procesoru již po přibližně 300 nabitích. Baterie s články Sonata je tak možné nabíjet denně po dobu tří let, nebo pouze v pracovních dnech po dobu až čtyř let. Dobití na 90% své kapacity navíc trvá bateriím přibližně 90 minut, což ocení zejména cestující s omezeným přístupem k zásuvkám.

Dlouhá životnost je rovněž přívětivá k životnímu prostředí, prodlužuje totiž dobu před nutností nahradit znehodnocenou baterií novým kusem, čímž také snižuje náklady majitelů notebooků. Zájemci mohou baterie Sonata vyměnit za své dosavadní u vybraných typů notebooků, mezi něž prozatím patří HP EliteBook 6930p a HP Compaq 6730b, 6530b a 6735b.

Cena baterií začíná podle typu od €139 (necelých 3600 Kč), v prodeji se objeví coby příslušenství HP od 1. září. HP nabízí na baterie Sonata omezenou záruku v délce tří let. V budoucnu budou k dispozici na dalších vybraných komerčních a uživatelských noteboocích.

Zdroj: TZ HP

Krátké zprávy

Diskuse