HP přichází s multimediálním notebookem Pavilion dv8

22. 10. 2009 01:06    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Společnost HP oznámila uvedení multimediálního notebooku Pavilion dv8 Entertainment s velkým 18,4" displejem, na českém trhu se s ním ale bohužel nesetkáme.

HP přichází s multimediálním notebookem Pavilion dv8

Ve výbavě Pavilionu dv8 nalezneme vestavěný TV tuner, mechaniku čtoucí Blu-ray disky či subwoofer pro lepší podání zvuku ve hrách i při sledování filmu. Vnější design notebooku je vyveden ve stylu Espresso HP Imprint a vzhledem připomíná tekutý kov, povrch má navíc zvýšenou odolnost proti poškrábání.

Dostatek výkonu obstarávají procesor Intel Core i7 a grafická karta NVIDIA GeForce GT 230M s 1GB DDR3 paměti. Pavilion dv8 přináší také novou baterii s články Sonata od Boston-Power, jenž se vyznačuje podporou až 1000 dobití. Kromě lepšího výkonu je baterie i ekologicky šetrnější k životnímu prostředí díky delší životnosti.

HP Pavilion dv8 se začne prodávat v Evropě od 22. října za doporučenou cenu €1499, v ČR nebude uveden.

Naopak našinec si bude moci koupit jeden z inovovaných notebooků Pavilion dv6 a dv7 Entertainment, vybavených operačním systémem Windows 7. U většího Pavilionu dv7 bude nově na výběr z dvojice procesorů Intel Core i7 nebo Core 2 Duo T6600, další výbavu tvoří paměti DDR3, disk s rychlostí otáčení ploten 7200 ot./min. a TV tuner. Vybrané modely dv7 budou disponovat grafickou kartou NVIDIA.

Doporučená cena Pavilionu dv7 Entertainment bude pro český trh od 23 699 Kč vč. DPH, prodej začne od listopadu. Pavilion dv6 Entertainment bude dostupný taktéž od listopadu za doporučenou cenu od 16 599 Kč vč. DPH.

Zdroj: TZ HP

Krátké zprávy

Diskuse