Acer nespokojen s výkonem platformy CULV

5. 11. 2009 03:45    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Na tiskové konferenci pořádané Acerem se svěřil jeho ředitel Gianfranco Lanci, že ačkoliv platforma Intel CULV umožňuje výdrž notebooku při práci na baterii až 8 hodin, Acer není příliš spokojen s jejím výpočetním výkonem.

Acer nespokojen s výkonem platformy CULV

Generální ředitel J.T. Wang pak dodal, že nové procesory Intel dovolí Aceru smazat i tuto nevýhodu v podobě nižšího výkonu. Wang ale neupřesnil, o kterých budoucích procesorech mluví, dá se však předpokládat, že měl na mysli blížící se modely založené na jádře "Arrandale". Ty přinesou kromě integrace grafického jádra přímo na procesor také technologii Turbo, schopnou v zátěži přetaktovat výpočetní jádro až na frekvenci 2,2 GHz. Arrandale budou mít TDP 18W.

Acer údajně sdělil Intelu svou nespokojenost s výkonem jednojádrových CULV procesorů a diskutovali použití dvoujádrových modelů. Intel pak nedávno uvedl SU2300, SU4100 a SU7300, což jsou právě úsporné varianty dvoujádrových procesorů, které však zřejmě nejsou úplným řešením. Nárůst TDP z 5,5W na 10W u dvoujádrových CPU totiž prý ne zcela odpovídá nárůstu výkonu.

Zdroj: fudzilla.com

Krátké zprávy

Diskuse