Qualcomm ukázal nový smartbook se Snapdragonem

22. 11. 2009 02:28    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Qualcomm prezentoval dva nové prototypy zařízení se svou platformou Snapdragon, obsahující úsporný 1GHz ARM procesor a operační systém Google Android.

Qualcomm ukázal nový smartbook se Snapdragonem

Přesněji řečeno funkční prototyp s těmito prvky byl pouze ukázaný mini notebook, neboli smartbook podle zařazení Qualcommu. Vedle něj si lze na fotce prohlédnout nefunkční koncept tabletu, který má v zadní části uchycenu malou bezdrátovou klávesnici pro rychlejší psaní.

Pro snadné připojení k internetu je smartbook vybaven nejen WiFi a Bluetooth, ale také 3G modulem. Redakce magazínu SlashGear měla možnost vyzkoušet si práci se smartbookem, a odezva systému je údajně stejná jako u běžných mini notebooků. Oproti nim by ale měly zařízení se Snapdragonem nabídnout mimo tenkého těla i dlouhou výdrž při práci na baterie.

Výrobcem zařízení je Quanta, smartbook si můžete podrobněji prohlédnout na videu magazínu SlashGear.

Podrobnosti ohledně zařízení, stejně jako datum uvedení a na kterých trzích se budou prodávat, nebyly zveřejněny. Prvním zástupcem se Snapdragonem, který se dostane do prodeje, by tak měl být nedávno představený smartbook Lenovo.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse