Spatřeny smartbooky Pegatronu a Inventecu

24. 11. 2009 00:04    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

Se smartbooky se v poslední době doslova "roztrh pytel", k nedávným modelům od <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/1113-lenovo-chysta-smartbook-se-snapdragonem" target="_blank">Lenova</a> a <a href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2009/1120-qualcomm-ukazal-novy-smartbook-snapdragonem" target="_blank">Qualcommu/Quanty</a>, se přidávají prototypy společností Pegatron a Inventec.

Spatřeny smartbooky Pegatronu a Inventecu

V případě Pegatronu, který je na úvodní fotce, není známo příliš podrobností. Zařízení bylo spatřeno na výstavě Connected Community Technical Symposium 2009, pořádané společností ARM, s nainstalovaným operačním systémem Ubuntu Linux. Přítomným novinářům se podařilo pouze zjistit, že Pegatron obdařil svůj smartbook funkcí rychlého spuštění systému a přístupu na internet. Celé zařízení disponuje také očekávanou nízkou spotřebou.

O smartbooku Inventec je naštěstí známo více informací. Výrobce dovnitř osadil čipset NVIDIA Tegra T600, umožňující přehrávat 1080p video s celkovým odběrem pouhého 1W. K dispozici je údajně vysoká kapacita 4GB paměti, naopak pro rozšíření ukládacího prostoru je určena jenom čtečka paměťových karet. Operačním systémem jsou Windows CE. Smartbook Inventecu si můžete prohlédnout na následujícím videu, pořízeném magazínem NetbookNews:

Ani u jednoho smartbooku není známo, jestli a případně kdy se dostane na trh. U Pegatronu se hovoří o ceně pod 200 dolarů, Inventec žádnou předběžnou částku nezveřejnil.

Zdroj: engadget.com, netbooknews.com

Krátké zprávy

Diskuse