Displej Pixel Qi 3qi se začne vyrábět v prosinci

27. 11. 2009 05:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

O displeji Pixel Qi 3qi jsme psali již několikrát, ovšem zatím se stále neobjevil v žádném komerčně dostupném zařízení. Podle Mary Lou Jepsen, generální ředitelky společnosti Pixel Qi, začne jeho výroba nakonec až v letošním prosinci. Původně se měl totiž začít displej 3qi objevovat v prvních mini noteboocích již na podzim.

Displej Pixel Qi 3qi se začne vyrábět v prosinci

Obrazovka 3qi má netradiční vlastnosti, předurčující její použití zejména do mobilních zařízení, kde uživatelé nejvíce ocení 3 provozní režimy. 3qi může pracovat jako klasické barevné LCD, obdoba elektronického inkoustu s lepší čitelností za silného osvětlení nebo v monochromatickém módu pro snížení spotřeby.

Jepsen zároveň oznámila další tržní segment, kam se chystá s 3qi zamířit, a sice televizory. Cílem je vytvořit levnou TV s nízkým odběrem energie pro rozvojové státy, kde mnohdy chybí elektrické rozvody. Televize by tak mohla být napájena z baterií nebo dokonce solárního panelu. Pixel Qi se bude snažit dosáhnout koncové ceny 100 dolarů, kdy by se mohly objevit finální výrobky ale nebylo řečeno.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse