Notion Ink smartpad přinese displej Pixel Qi a Tegru

22. 12. 2009 02:24    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Aleš Lalík

V našich končinách neznámá společnost Notion Ink připravuje zajímavé zařízení smartpad, které bude vybaveno displejem Pixel Qi a dosud neoznámenou platformou NVIDIA Tegra T20.

Notion Ink smartpad přinese displej Pixel Qi a Tegru

Zajímavým prvkem smartpadu je především 10,1" dotyková obrazovka Pixel Qi s rozlišením 1024 x 600 bodů a matným povrchem, odolným vůči poškrábání. Největší předností Pixel Qi je schopnost pracovat ve třech režimech zobrazování: jako běžný LCD, v módu s omezenou sytostí barev a částečně odrážejícím dopadající světlo nebo jako plně reflexivní displej, ale se schopností zobrazit jenom 64 odstínů šedi.

Zbývající výbava také nikterak nezaostává, smartpad byl obdařen GSM a UMTS moduly, GPS, akcelerometrem, senzorem přiblížení (proximity) a světelným senzorem. Pro ukládání dat je určen 16 nebo 32GB SSD, díky osazení čipsetu Tegra zvládne smartpad přehrávat až 1080p H.264 video, k čemuž přijde vhod HDMI výstup na monitor. Přítomen je také USB port.

Vnější rozměry smartpadu jsou 160 x 250 x 15 mm, hmotnost zařízení je 800 gramů. Vestavěná Li-Ion baterie umožní dlouhou výdrž, konkrétně až 48 hodin ve stand-by režimu nebo 8 hodin přehrávání HD videa.

Dostupnost ani cena nebyly oznámeny, ale snad se dočkáme na výstavě CES 2010, kde bude Notion Ink smartpad oficiálně představen.

Zdroj: fudzilla.com

Krátké zprávy

Diskuse