Samsung chystá mini notebook s procesorem Intel Atom N450

5. 1. 2010 00:16    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Že to myslí Samsung s mobilními počítači založenými na procesoru Intel Atom N450 vážně, dokazuje hned čtveřice nových modelů, které budou oficiálně představeny na veletrhu CES. Mezi klíčové parametry bude patřit dlouhá výdrž při práci na baterie a odolná konstrukce.

Samsung chystá mini notebook s procesorem Intel Atom N450

Modely N210 a N220 by měly uživateli poskytnout až 12 hodin provozu na jedno nabití baterií, špatně si nevedou ani modely NB30 s 11 hodinami a N150 s 8,5 hodinami. Pokud se tyto informace potvrdí i v běžném provozu, podaří se Samsungu udělat velký krok vpřed.

Všechny čtyři počítače budou vybaveny 10,1” LED displejem se speciální povrchovou vrstvou, která by měla zabraňovat vzniku odlesků a “zrcadlového efektu.” Součástí softwarové výbavy bude také speciální správce rozlišení, který umožní změnit rozlišení tak, aby vyhovovalo právě využívanému programu. Samozřejmostí je integrovaná webová kamera.

Nové počítače se budou snažit zaujmout také odolnějším provedením, než je zvykem. Prvním zajímavým prvkem je povrch odolný proti poškrábání, kterým budou vybaveny všechny nové netbooky. Z řady pak vyčnívá NB30 s ochrannou pevného disku (parkování hlaviček při zaznamenání pohybu) a odolností proti polití až 50ti mililitry vody.

Zdroj: www.techradar.com

Krátké zprávy

Diskuse