Zajímavé novinky od Sony

8. 1. 2010 00:41    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

S\xA0novými notebooky se poslední dobou doslova roztrh pytel. Potvrzuje to i společnost Sony, která představila dva nové modely – stylový mininotebook Vaio W21M2E ve speciální Eco edici a výkonný Vaio F11Z1E s\xA0procesorem Core i7.

Zajímavé novinky od Sony

Nové Sony Vaio řady W je lehký mininotebook s\xA010ti palcovým LED displejem určený pro práci na cestách. Díky platformě Intel Atom se může pochlubit velmi nízkou spotřebou a tudíž i dlouhou výdrží při práci na baterie. Téměř 80 % všech plastových dílů je vyrobeno z\xA0recyklovaných materiálů, tudíž je výroba počítače šetrná k\xA0životnímu prostředí. Ve výbavě se nachází 1 GB operační paměti, 250 GB pevný disk či Windows 7 Starter. Zajímavostí také je, že se počítač dodává s\xA0uživatelskou příručkou v\xA0elektronické podobě, která oproti předchozím modelům představuje úsporu přibližně 35% tištěné dokumentace. V\xA0České republice bude Vaio W21M2E dostupné od února.

Oproti prvnímu zmiňovanému počítači je Sony Vaio F11Z1E počítačem z opačného spektra nabídky. Je určené zejména náročným uživatelům, kteří ocení výkon a vlastnosti moderních komponent. 16ti palcový notebook s FullHD displejem nabízí nekompromisní výbavu v podobě procesoru Intel Core i7-720QM, až 8 GB operační paměti, 500 GB pevného disku nebo grafické karty NVIDIA GeForce GT 330M s 1 GB paměti. Jistě zaujme také Blu-Ray mechanika nebo zdokonalený audio systém Dolby Home Theater v3, díky čemuž si vychutnáte i ty nejnovější filmy. Tento notebook bude v ČR dostupný od konce ledna.

Zdroj: tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse