Nové notebooky SONY VAIO řady S, Y a Z

20. 1. 2010 00:14    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Nové notebooky Vaio řady S a Y disponují 13,3" displejem s LED podsvícením, 320 GB pevným diskem, 4 GB DDR3 operační paměti, Bluetooth a Wi-Fi modulem. Jako operační systém byly použity Windows 7.

Nové notebooky SONY VAIO řady S, Y a Z

Notebooky řady S váží 2 kg a mají tělo z hořčíkové slitiny. Pohánějí je procesory Intel Core i3/5/7. O grafiku se stará integrovaná grafická karta Intel, k disposici je HDMI rozhraní. Vybrané modely jsou vybaveny podsvícenou klávesnicí, trackpadem podporující gesta více prstů a 3G modulem.

Notebooky řady Y váží 1,8 kg a jsou vybaveny touchpadem s podporou gest více prsty. Díky nízkonapěťovým procesorům od Intelu by měly dosáhnout výdrže na baterii až 9 hodin.

Notebooky Vaio řady Z mají 13,1" displej s LED podsvícením a rozlišením 1600 x 900. Osazeny jsou procesorem Intel Core i3/5, kterému sekunduje 4 GB DDR3 operační paměti. Jako úložná zařízení slouží dva SSD zapojené v RAID. Grafická karta je nVidia GeForce GT330M s 1GB GDDR3 VRAM, která může být zastoupena díky technologii Dynamic Hybrid Graphics integrovanou grafickou kartou od Intelu. Notebook váží 1,41 kg a základ šasi je tvořen uhlíkovými vlákny a hliníkem.

Notebooky řady S a budou v prodeji od konce ledna a řada Z od konce března 2010.

Zdroj: tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse