Haleron představuje smartbook s Windows CE a ARM procesorem

28. 1. 2010 02:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost Haleron začíná přijímat objednávky na 7mi palcový smartbook Swordfish Mini 7 založený na ARM procesoru VIA s frekvencí 300 MHz. Při pohledu na fotografie se zdá, že se jedná o aktualizovaný model Mio, který společnost prodává od minulého roku. Nejvýraznějšími změnami oproti loňskému modelu jsou rychlejší procesor (300 MHz místo 266 MHz) a nižší cena (149 USD oproti 189 USD).

Haleron představuje smartbook s Windows CE a ARM procesorem

Tento smartbook pracuje na systému Windows CE 6.0, který se bude muset spokojit maximálně s 256 MB operační paměti. Uživatel dostane k dispozici až 4 GB prostoru s možností jeho rozšíření prostřednictvím SD karty. Samozřejmostí je podpora klasické i bezdrátové sítě, volitelně bude k dispozici i 3G modem v USB provedení. Konektivitu budou dále tvořit ještě tři USB porty a dva audio konektory.

Výdrž při práci na baterii by měla činit až osm hodin. Hmotnost přístroje činí zhruba 700 g. Mininotebook bude dostupný v růžovém, zeleném, červeném, černém a stříbrném barevném provedení za cenu 149 USD (zhruba 2800 Kč bez DPH). Za příplatek 15 USD získáte přístroj s operačním systémem Linux, za Windows XP je nutné připlatit 55 USD. Verze s XP by měla být dodávána s výkonnějším procesorem, který však není blíže specifikován.

Zdroj: www.liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse